Агенция за преводи и легализация оторизирана от МВнР

nivo nivo nivo nivo

Легализация

Легализация на документи от Сана 21

Агенция Сана 21 предлага специализирани услуги по легализацията на всякакъв вид документи, издадени в страната или чужбина, във всички министерства, ведомства, посолства и други във възможно най-кратки срокове.

Ние ще ви консултираме безплатно и изчерпателно за процеса по легализация на всеки отделен документ, преди да ни го поверите, а ако желаете – ще направим това вместо вас. При желание от ваша страна, можем да приемем вашата поръчка и на място в офиса ви в удобно за вас време, както и да ви я изпратим обратно.

Извършваме легализация на документи във всички министерства и ведомства, където е необходимо, по-важните от които са:

Държавни такси за легализация на документи:

Какво трябва да знаете за легализацията на документи:

За да бъде признат в България документ издаден от чужда държава, той трябва да бъде заверен с Апостил от компетентните институции в държавата, където е издаден, а след това преведен у нас и заверен от МВнР, което удостоверява единствено подписа на преводача. Изключение правят държавите, с които България има сключени договори за правна помощ. В този случай не се изисква документът издаден в чужбина да бъде заверен с Апостил. Необходимо е само да бъде в оригинал или нотариално заверено копие.

И обратно - когато български документ трябва да бъде признат в друга държава, той трябва да бъде преведен и легализиран у нас. Преводът трябва да бъде извършен от заклет преводач или фирма, която има сключен договор с МВнР за извършване на официални преводи, а документът да бъде заверен с така наречения Апостил.

В България легализацията на публични документи се извършва от Министерство на правосъдието, Министерство на образованието и от Министерство на външните работи.

От 01 юни 2013 Министерство на образованието и науката е компетентния орган, който заверява с удостоверение Апостил всички образователни документи, издавани от началните, средните и висшите училища в България.

Това са органите, които заверяват и легализират българските публични актове (документи) със споменатото удостоверение  Апостил.

Подробна информация за издаването на удостоверението апостил ще намерите на съответните интернет страници на министерствата. Ако пък това ви затруднява – заповядайте за консултация  в нашия офис!

 

Офис 1

Бул. "Евл. и Хр. Георгиеви" 119, 
тел./факс:/359 2/ 944 3455;
mobile: +359 887 242 144
e-mail: office@sana21bg.com

Работно време
понеделник - четвъртък
от 9 до 17:30 часа 
без прекъсване на обяд

Петък от 9 до 17 часа

Офис 2

ж.к. Гео Милев, 
ул. Цветан Радославов № 6
mobile: +359 888 440 640
mobile: +359 896 521 827

e-mail: cabinet@sana21bg.com

Работно време
понеделник - петък
от 9 до 17:00 часа 
без прекъсване на обяд

карта

Сана 21 във Facebook

Начини на плащане

  • директно в офиса
  • банков превод
  • наложен платеж
Плащане чрез системата Epay.bg
Описание Сума
Преводачески услуги BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки